značky
ochutnávky
aktuality

skotská whisky, irská whiskey, americký bourbon      jednosladová, obilná, míchaná i žitná whisky

» home

  tisk textu

Stoka

Na internetu se občas najdou "zajímavé" věci, až z toho jde hlava kolem :)

To už je spíše k pláči než k smíchu :(

A "kdyby to nebylo k smíchu, tak je to k pláči" je zase tady Whisky a humor.
Jsou to takové dvě blízké a občas přelévající se nádoby.

A jaká témata protekly/protékají stokou?
Vyrob / uprav si vlastní whisky
Palírna U Zeleného stromu / Stará myslivecká
Martin Krupička a Czech National Spirits Competition

•  Martin Krupička a Czech National Spirits Competition

PK: Co mě na tom tak baví? Samotný nápad na soutěž není špatný. Jenže ta honba za prestižností díky prostorům, hostům, záštitám, ... je šílená. Český destilát si ani toto soutěží nezíská světové jméno, ale alespoň si Martin Krupička zase polechtá své ego. A na bežné konzumenty, pro které by to vlastně mělo být, se jaksi nějak zapomnělo. Ale hlavně, že je to na Praze 1 a je to pod záštitou prezidenské kanceláře. Na světě je tolik "soutěží", kde získáte zlatou, v horším případě stříbrnou za účast, že už to snad nikdo nemůže ani brát vážně.
Původně ten text byl v části humor, ale po tom, co se strhnulo a dál vyplavalo po vyhlašování, jsem ho přesunul sem do stoky.

Váš názor na Martina Krupičku a jeho akci Czech National Spirits Competition si udělejte sami. Viz odkazy Martin Krupička, Martin Krupička - Facebook a CNSC.

12.9.2022 zveřejnil na svém webu (to asi není to správné trendy a prestižní označení) článek o Czech National Spirits Competition 2022.

Czech National Spirits Competition 2022

Již se nám nezadržitelně blíží druhý ročník. A jaký bude? No předně si musíme říci, že situace je pro nás mnohem, mnohem příznivější, protože není covid hysterie, takže lze alespoň vůbec nějak plánovat. Ještě dnes vzpomínám na první ročník, kdy jsme museli připravit celou akci za 24h, což byl neuvěřitelný výkon a ještě dnes si pamatuji, že jsem během akce zhubl 4,5kg. I takové jsou okamžiky a vzpomínky, které nejsou vidět, nicméně organizátor si je bude pamatovat do konce života.

Změn oproti prvnímu ročníku je hned několik. Předně je to místo pořádání akce, kde jsme zvolili Hlavní sál Senátu Parlamentu České republiky. Nádherné, reprezentativní prostory, co si přát více. Také jsme zažádali o nějakou společenskou podporu a je až s neuvěřením, že se nám podařilo získat a oslovit jak nejvyšší politické představitele, akademickou sféru, tak soukromý, podnikatelský sektor. V červnu mi jeden pán řekl, že by to uměl lépe a zachoval se poměrně velmi neeticky. Usmál jsem se a odpověděl mu, že ještě nic neudělal, aby z oblohy, výšek určených pouze bohu, sešel na zem a uvědomil si, že druhý na druhý ročník jsme více jak dobře připraveni. Myslím si, že on si dnes trochu drbe hlavu a naše pokora, poctivá práce sklízí úspěch a podporu u Kanceláře prezidenta republiky, Starosty Prahy 1, České zemědělské univerzity, Československého ústavu zahraničního atd.. Na akci samotnou bude pozváno více jak třicet významných diplomatů, velvyslanců a různých zastoupení. Kdybych dnes řekl, kdo vše z velvyslanců si u mě osobně vyžádal pozvání …

Jsme si také vědomi odpovědnosti jisté úrovně, takže máme připravenu krásnou jazzovou hudbu, bohatý catering a zábavní program. Káva Dallmayr, čokoláda Janek, doutníky Dictador, raut s obsluhou v krojích, neomezená ochutnávka soutěžních vzorků atd.. V tuto chvíli se domníváme, že máme docela našlápnuto k velmi prestižní a sympatické společenské události nejvyšší úrovně. Pokud se vše povede a vše se stihne, bude na akci předána cena vítězi prvního ročníku. Nejkrásnější a nejdražší láhev českého destilátu v historii české samostatnosti, možná i vůbec. Zlatem, drahými kameny, křišťálem a špičkovými zlatníky i skláři jsme nešetřili. Cena láhve? Podle prvotního odhadu včetně umělecké hodnoty min. 5 000 000,- korun. Vyrobeny budou pouze tři kusy a jedna půjde do veřejné aukce v Praze nebo ve Vídni. Přítomnost zástupců minimálně české knihy rekordů tak bereme jako věc absolutně samozřejmou.

Naše medaile musí mít váhu, k čemuž všechno úspěšně směřuje mílovými kroky. Na události bude přítomna řada zástupců TV, tištěného i internetového tisku. Vše musí běžet jako na drátkách. A jaké jsou další novinky druhého ročníku? Asi největší jsou ty, že do soutěže byly na základě požadavků zařazeny likéry a pak také se soutěž pomalu stává mezinárodní, protože do ní bude začleněn i slovenský prvek. Nevýhodou je značný zájem o vstupenky, protože počet míst je přirozeně velmi omezený a do poslední chvíle nebudeme znát počet účastníků. Do prodeje se tak dostane cca 20 ks ve formátu all inclusive v ceně 5 000,-.

Závěrem

Pokud máte kolem sebe nějakého zajímavého výrobce českého, slovenského destilátu, likéru, budeme rádi, když jej odkážete na naše stránky www.cnsc.cz , na kterých se případný účastník dozví vše potřebné a je to možná i jedna z velice elegantních možností, jak se na naši akci dostat zcela zdarma, protože účastníci mají právo na 1+1 vstupenku zcela zdarma.

MK

O článku informoval i na svém FB: www.facebook.com/martinkrupicka.cz/posts/pfbid0...

A pod ním se objevila zajímavá diskuse:


Novinky z 1.10.2022 - martinkrupicka.cz/2022/10/czech-national-spirits-competition-novinky/

Czech National Spirits Competition – novinky

Přípravy na soutěž se nám pomalu chýlí ke konci, takže začínáme být lehce nervózní, aby vše klaplo, abychom na něco nebo někoho nezapomněli, protože si jsme vědomi, že je to zvláště v tomto roce velká výzva. Jak na soutěžní mail, tak i na blog dostávám nějaké dotazy, které se poměrně opakují, dovolte mi odpovědět článkem.

Budou k dispozici vstupenky?

S plně veřejnou akcí na 100% počítáme v roce 2023. Nyní i vzhledem k místu konání jsme bohužel kapacitně omezení, zkrátka hlavní sál Senátu není nafukovací a ještě k tomu tam fungují nějaká omezení. Proto do prodeje půjde cca 20 ks vstupenek. Vstupenky budou ve formě all inclusive, tedy veškerý catering, zábava vše zdarma.

Nechcete vyhlásit alespoň nějakou soutěž o jednu nebo dvě vstupenky?

No to mě nenapadlo, ale dobrý nápad. Něco vymyslíme. Pokud má někdo nějaký návrh, sem s ním, jinak popřemýšlím.

Na vyhlášení by měl přijít i prezident ČR. Myslíte, že je to dobrá volba?

Je to skvělá volba. Je vítán každý, kdo podporuje český průmysl, českou produkci. My jsme dostali záštitu od Kanceláře prezidenta republiky, nic víc není a velice si toho vážíme. Je to potvrzení, že něco děláme správně. Za mě bych chtěl ale říci, že jsme dostali záštitu v prvé řadě od instituce. Lidé přicházejí, odcházejí, ale instituce zůstává. Dnes nemohu říci, kdo vše se zúčastní, ale jak říká p. předseda ČSUZ: My máme ve stanovách, že nediskriminujeme nikoho dle názoru, víry, pohlaví ani barvy pleti. A tak by to mělo být. Ještě jednou, dostali jsme záštitu od instituce a ta nám otevírá dveře o jakých jsme ani nesnili.

Slyšel jsem, že přestoupíte na druhou stranu řeky a bude mít vlastní eshop?

Nebude vlastní, ale je pravda, že ve spolupráci s Excalibur City připravujeme projekt: Ráj pálenek. Celý systém nyní prochází zátěžovou zkouškou a již od listopadu bude snad vše funkční. Oslovujeme výrobce českých alko i nealko produktů a musím říci, vše jde podle plánu. Do roka bychom chtěli být jedničkou na trhu.

Co vše bude v programu na slavnostním večeru?

Představte si to tak, že vše lidské nám není cizí. Nádherné prostory, krásná hudba, doutníky, čokoláda, neomezeně alko i nealko, špičková káva a tak bych mohl pokračovat dál a dál.

Myslíte si, že je správné se spojit s partnery, jaké nyní máte? Myšleno, že byste mohli být lidovější.

Naším cílem je dostat se na úroveň akce Vinař roku. Pak musíte mít silné partnery napříč společenským i politickým spektrem. Naše akce oslovila prezidenta, senátory, europoslance, poslance, velvyslance, ale také rektory, děkany, vysokoškolské profesory, osoby se showbyznysu a byznysu jako takového. Na akci bude řada médií a to jak TV, print i elektronická média. Jsme silní a za rok budeme silnější. Na rok 2023 plánujeme několik veřejných akcí, včetně Prahy a vše ve stylu žádné vstupné, hodně zábavy. Jsme silní a připravení.

Závěrem

Chceme dát této zemi plnohodnotnou soutěž s mezinárodním přesahem a prestiží. K tomu směřujeme a tak to prostě je. Jak jsem psal, mělo by se jednat o soutěž a medaili, která má skutečně váhu. Nelétáme někde ve výšinách. Naopak. Máme velkou odpovědnost a nervozita stoupá. Na druhou stranu děláme vše pro to, abychom vše zvládli a uspěli.

MK


30. díl českého podcastu o whisky s Martinem Krupičkou


CNSC 2022 – jak probíhalo hodnocení vzorků - martinkrupicka.cz/2022/11/cnsc-2022-jak-probihalo-hodnoceni-vzorku/

a info na FB - www.facebook.com/martinkrupicka.cz/posts/pfbid0...bwkl


Neměl jsem v plánu to dále komentovat. Až budou výsledky, tak je u sebe také uvedu, plus odkazy na ně. Protože jsem tam nebyl, tak nemám, co bych k tomu dále psal.
Tedy neplánoval jsem psát. Když byly zveřejněné výsledky, tak jsem neodolal a musel jsem si rýpnout. Tak prestižní a dokonalá soutěž přece nemůže mít chyby, ani drobné. Z toho, co to vyvolalo jsem byl docela překvapen. A přitom vlastně nechápu proč, když jsme to přece vše připravil a plánoval (viz odpovědi na příspěvky na FB).
Na FB Whisky CZ/SK jsem to dal v 11:22, čas zveřejnění na cnsc je 9:56 - podle pana Krupičky jsou to těžce stihnuté 2 minuty mezi zveřejněním a jím udělanou opravou. Mám to ale štěstí, trefit se to těsných dvou minut.
A proč jsem to sem přidal až 8. ledna 2023? Neměl jsem náladu ani čas se tomu věnovat přes vánoce. Pan Krupička sdílí články o tom, jak byla jeho soutěž úspěšná. A vlastně má pravdu. Historii detaily nezajímají. Že to vlastně nebyl Senát, že tam vlastně byli jiní hosté, že vyhlášení provázely překlepy a ještě zajímavější věci (bude o kus níže), že o některých věcech nechce nikdo mluvit (takže je také nevím, ale i když se pár věcí proslýchá a bylo naznačeno, tak o tom nikdo mluvit nechce).

Vedli jsme ještě jednu souběžnou diskusi na jeho FB. Zatímco, kopie překlepů byla dána k pobavení, tady jsem měl pár dotazů. A opravdu nebyly myšleny jako provokace.
Fakt by mě zajímalo, co a proč bylo vyřazeno. A zajímalo by mě i kompletní pořadí a body, abych věděl, kdo a s čím tam byl. Chápu, že pro komerční potenciál soutěží je lepší pochválit vítěze a nenaštvat ty horší. Pro konzumenty to vlastně ztrácí vypovídající hodnotu.
Teď v lednu sleduju jako každý rok Dakar. Letos nejedou rusáci a bělorusové, kteří díky továrním týmům brali bednu a všem ukazovali záda. Na jednu stranu je tam teď větší boj o první místa, protože o páté a šesté se asi tolik neperete. Na druhou stranu - byl vítěz ten nejlepší? Ano, z těch co přijeli závodit. Ti nejlepší tento rok nepřijeli. A do historie a tabulek se zapisuje umístění, nikoliv okolnosti. Ale to je chyba asi všech soutěží a těžko jí můj názor změní.

.

.

Ovšem totálním vrcholem (a fakt neplánovaným ani z mé strany a jistě ani ze strany pana Krupičky) bylo video z předávání cen. Ale stejně, jak jsem psal výše. Vše okolo zapadne a vše bude vypadat krásně a růžově. Tvlášť v podání pana Krupičky. Prostě záleží na tom, jak se ta historka podá.
Já tam tenkrát nic nepsal, takže jsem ani nebyl obviněn, že je to vše mnou přípravená a plánovaná provokace.

A to video:

Přes hudbu není bohužel slyšet to děkování, děkovné řeči a údivy při předávání cen.

Tak alespoň malý pokus o přinesení kousku reality z předání z 2:14 minuty videa (nebyl jsem, takže jen podle drbů, co se ke mně dostaly a trocha umělecké licence, ale bez vlivu na celkový dojem, pan Krupička se v diskusi sice hodně rozčilovat, ale vysvětlení a pravdu nepřinesl):
Tady vám gratulujeme k prvnímu místu v kategorii meruňkovice. Ale já meruňkovici do soutěže vůbec nehlásil.


•  Vyrob / uprav si vlastní whisky

Snippers DIY - Vyrob si svůj vlastní drink! - 349 Kč

Vyrobte si vlastní rum, whisky nebo stařený sudový gin s pomocí Snippers. Snippers je holandský výraz pro dřevěné chipsy. Dřevěné chipsy uvnitř láhve pochází ze skartovaných sudů od rumu nebo skotské whisky, které se na výrobu rumu či whisky používají již desítky let, nebo u varianty gin z mírně opečeného dubu, ze kterého se běžně vyrábějí sudy. Přestože jsou chipsy malé, stále obsahují hodně kouřové, jemné chuti. Tato příchuť se uvolní po přidání čirého alkoholu, jako byste stárli alkohol v dřevěném sudu.

Postup:
1. Začněte přidáním čirého alkoholu, jako je vodka nebo suchý gin. Vždy se ujistěte, že alkohol obsahuje alespoň 30% alkoholu. Nepřidávejte rum nebo whisky, protože by to nemělo téměř žádný účinek. Na štítek napište datum lahve a typ alkoholu, který jste použili.
2. Jakmile láhev naplníte, nechte ji zrát na chladném a tmavém místě. Dřevěné chipsy začnou pomalu uvolňovat svou kouřovou chuť a hřejivou barvu. Neváhejte každou chvíli ochutnat, abyste si vyzkoušeli, jak se chutě v průběhu času vyvíjejí. Tento proces trvá přibližně osm týdnů, ale klidně zjistěte, co se stane, pokud jej necháte stárnout déle.
3. Po osmi týdnech je čas servírovat vlastní rum / whisky / gin. Před vypitím alkohol přefiltrujte nebo opatrně nalijte. Dávejte pozor, abyste do sklenice nenalili žádné dřevěné chipsy. Také nikdy dřevěné chipsy nejezte.
4. Na zdraví! Vychutnejte si svůj vlastní drink!

Popis produktu:
Objem láhve: 350 ml
Obsahuje:
Rum snippers - dřevěný chipsy z použitých sudů od rumu
Whisky snippers - dřevěné chipsy z použitých sudů od skotské whisky
Gin snippers - mírně opečené dubové dřevěné chipsy
Výrobce: Spek Amsterdam, Holandsko

PK: Tohle je velké AU. Vyrobte si whisky z 30% vodky.
(Kopie z webu z 1.3.2022)


A tady je to na tom odkazovaném holandském webu - neskočte jim na špek :)

SNIPPERS: WHISKY - 15,95 EUR

Make your own Whisky with woodchips from used Scottish Whisky barrels. After adding a clear liquor like Vodka or Dry Gin the chips will slowly release their flavour and colour as if your liquor is ageing in a Whisky barrel!

Add liquor, other than Whisky > 30% ALC/VOL
Store in a cool/dark place for at least 8 weeks
Filter before drinking, never eat the woodchips
Enjoy the experiment responsibly!

With this bottle, you can turn a clear liquor into Whisky. The woodchips inside the bottle come from shredded Scottish Whisky barrels that have been used to make Whisky for decades. Although the chips are small, they still contain a lot of smoky Whisky flavour. This flavour will be released after adding a clear liquor, as if you’re ageing your liquor in a Whisky barrel.

1 Add liquor
You start off by adding a clear liquor, like Vodka or Dry Gin. Always make sure the liquor contains at least 30% alcohol. Don’t add Whisky, because this will hardly have any effect. On the label, write down the bottle date and the type of liquor you’ve used. If possible, try using leftover liquor you have at home.

2 The ageing process
After you’ve filled up your bottle, let it age in a cool and dark place. The woodchips will slowly start to release their smoky Whisky flavour and warm colour. Don’t hesitate to taste every now and then to experience how the flavours develop over time. This process takes approximately eight weeks, but feel free to find out what happens if you let it age longer.

3 Serve your own Whisky
After eight weeks, it is time to serve your own Whisky. Filter or carefully pour the liquor before drinking it. Make sure you don’t pour any of the woodchips into your glass. Also, never eat the woodchips.

4 Cheers!
Enjoy the experiment responsibly

PK: Neskočte jim na špek, ani když je z Holandska.
(Kopie z webu z 1.3.2022)

Cheers Box - Vytvoř si svou whisky

V květnu 2021 jsem našel sadu na "výrobu" whisky z vodky i na tomto webu, ale než jsem ji stačil zaarchivovat, tak tak z webu zmizela. Ale některé svérázné produkty se tam dali ještě najít i březnu 2022.

Prémiový set na výrobu vlastní whisky - 1.199,00 Kč

Vytvořte si svojí vlastní whisky!

Přidejte do whisky (cca 0,7l, není součástí balení) vámi vybrané stařící dřívko (dub, javor, třešeň nebo kouřový dub) aby se mohla rozvinout ta skvělá vůně. Během 24 hodin se z tyčinky do lihoviny uvolňují látky typické pro zralost, například třísloviny. Ideální zralosti dosáhnete pokud během procesu stárnutí láhev několikrát protřepete. Přiložené koření, které také harmonizuje s whisky Vám dá další možnosti přizpůsobit si vlastní drink. Jednoduše přidejte přímo do sklenice malé množství koření a nechte pár minut louhovat. Skvělého výsledku dosáhnete, když koření před přidáním malinko nadrtíte.

Jako bonus najdete v balení ledové kameny, které Váš drink ochladí aniž by ho zředily vodou. Stačí je dát před použitím do mrazáku.

Balení obsahuje:
1x 500ml skleněná lahev s korkem
1x dřívko dub
1x dřívko javor
1x dřívko třešeň
1x dřívko kouřový dub
1x koření růžové bobule
1x koření jablečné
1x koření chilli
1x koření pomerančová kůra
4x ledová kostka
1x návod s recepty

PK: Není to výroba, ale prznění whisky. A ta cena je teda šílená.
(Kopie z webu z 1.3.2022)


KutilBox: Sada na dochucení whisky - 1.399,- Kč

Hledáte originální dárek pro milovníka ušlechtilých destilátů? Darujte mu tenhle set na výrobu vlastní whisky. V něm si podle chuti (nebo receptu) dochutí kvalitní domácí whisky různými dřevinami a pečlivě vybraným kořením.

Během dvou dní tak získá osobitý nápoj, který bude ladit chuťovým buňkám. Teď už zbývá jen vyrobenou whisky nalít do sklenky a připít si. Tak na zdraví! Parádní dárek pro všechny gurmány s láskou ke kvalitnímu pití.

Doba trvání:
Ochucení whisky obdarovanému zabere přibližně 20 minut.
Alkohol poté musí ještě 2 dny odpočívat.

Sada na dochucení whisky obsahuje:
Prázdná lahev s korkem 2×
Trychtýř
Chilli
Pepř růžový
Lékořice
Pomerančová kůra
Dřevo – dub
Dřevo – javor
Dřevo – třešeň
Návod s recepty

Co budete potřebovat (není součástí balení):
Whisky

PK: Další przniči whisky. A ta cena taky šílená.
(Kopie z webu z 1.3.2022)


Craftiry: Dárková sada na dochucení whisky - 1.399,- Kč

Čím potěšit milovníky ušlechtilých destilátů? Pokud rádi zkouší různé druhy whisky, tahle dárková sada se jim bude líbit. Díky ní si totiž vyrobí limitovanou edici whisky přesně podle svého gusta. Uvnitř je návod s recepty, které poslouží jako inspirace, a samozřejmě také koření a vybrané dřeviny, které se postarají o osobitou chuť nápoje. Jediné, co je potřeba dokoupit zvlášť, je láhev kvalitní whisky, která se bude dochucovat. Jestli zvolíte single malt nebo blended, je jen na vás.

Samotné dochucování trvá do 20 minut, než ale bude nápoj připravený k ochutnání, je potřeba ještě dva dny počkat a nechat koření a dřeviny pěkně macerovat.

Sada na dochucení whisky obsahuje:
miniatura Whisky 5cl
prázdnou lahev s korkem 2×
trychtýř s cedníkem
chilli
pepř růžový
lékořice
pomerančová kůra
dřevo – dub
dřevo – javor
dřevo – třešeň
návod s recepty v Češtině

Doba trvání:
Ochucení whisky obdarovanému zabere přibližně 20 minut. Alkohol poté musí ještě 2 dny odpočívat.

PK: Další przniči whisky. Nápadně podobná, těm nad nima.
(Kopie z webu z 28.1.2023)
(Ta podobnost není náhodná, odkaz výše ukazuje nyní na stejný výrobek)

na začátek stránky

•  Palírna U Zeleného stromu / Stará myslivecká

Proč se dostaly až sem do stoky? Nechtělo se mi tím plevelit text o značce, ale současně jejich výlevy na FB prostor ve stoce dostatečně splňují.

Napřed trochu kontextu a historie Staré myslivecké.
Historie výroby alkoholických nápojů v Krásném Březně začala v září 1847, kdy Ludwig Bramsch a Louiss Eckelmann zahájili naprosto novou výrobou pekařských kvasinek. Společnost pod názvem Bramsch a Eckelmann - výroba lihu, lisovaných kvasnic a likérů byla zapsána v Krásném Březně 15. března roku 1848. Na začátku roku 1946 je firma znárodněna a začleněná do podniku Severočeské konzervárny a drožďárny. V roce 1991 je obnovená společnost KB Likér (v rejstříku zapsána od 21.12.1990 do 15.7.1992), které je posléze výrobním závodem Drinks Union. V roce 2008 nový vlastník Drinks Union Heineken likérku prodává. Nový vlastník postupně měnil jména: Granette a.s. (25.10.2007-31.12.2010), Granette & Starorežná Distilleries a.s. (31.12.2010-1.1.2017) na nynější Palírna U Zeleného stromu a.s. (od 1.1.2017).

Takže i když vznik Staré myslivecké vypadá podle toho až na rok 1848, tak všude byl uváděn rok 1847. V základu nic proti ničemu, takto se to běžně používá, na etiketách se uvádí rok vzniku palírny. Tady je to jen rok sem/tam. Pokud se už v textech přímo píše, že je vyráběná již od roku 1847, tak to pravda není.

Firma Granette & Starorežná Distilleries a.s. vznikla spojením ústecké Granette a Starorežné Prostějov. Výroba se postupně přestěhovala z Ústí nad Labem do Prostějova (v roce 2012).

V roce 2017 byl název změněn na Palírna U Zeleného stromu a.s., což by měl být původní název prostějovské palírny. Sídlo firmy ovšem zůstalo v Ústí a tak se sice mluví o prostějovské palírně, ale na etiketě je jako výrobce Palírna U Zeleného stromu a.s. Drážďanská Ústí nad Labem. Což je v základu také nic proti ničemu, sídlo firmy a výrobní závod nemusí být na stejném místě, ale vzhledem k tomu, co z nich občas padá za myšlenky, to na první pohled zarazí, zvlášť když se k tomu Prostějovu tak moc hlásí. Současně bylo v plánu navázat na "téměř 500 let dlouhou tradici prostějovské palírny".

A tak se dal ve starších reklamách najít u Staré myslivecké rok založení 1847, v roce 2018 byl na láhvi ještě rok 1847, kdežto na etiketě již 1518. A najednou je z toho legenda již od roku 1518. A Stará myslivecká je unikátní českou značkou s historií již od 16. století.


Těch 500 let jim bohužel trochu vlezlo na mozek a tak prezentace jejich produktů vypadá, že mají za sebou 500 letou historii.

.

.

(viz fotky výše a těch 500 let) :)

A že rovnou nepíšou, že se o výrobu Staré myslivecké zasloužili Adam a Eva? To by mohli mít ještě delší historii :)

A pokud neuznáváte Adama a Evu, tak je tu druhá možnost: Na počátku všeho byl velký třesk a už v tu chvíli se v elektronech jednoho atomu zrodila myšlenka na založení Palírny U Zeleného stromu. Jen by se jim to číslo asi nevešlo na etiketu. :)

.

.

Můžete se i zeptat. Sice odpověď na Vaši otázku nedostanete, ale na to si časem zvyknete. V lepším případě odpoví na něco, na co se člověk neptal.
Za to se ovšem dozvíte novinku - používají sudy po třešních. :)

Sledovat jejich FB je určitý druh masochismu a zvrhlé zábavy. Ale také zdroj zajímavého poučení, kdy nejvíce dávají jim položené dotazy, které ovšem většinou zůstávají bez odpovědi.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Marie byla "nabídka" na zaslání několika set tisíc dolarů z dědictví, její spam byl pak smazán)

.

.

.

.

.

"objevujte poctivý svět whisky se Starou žitnou mysliveckou" - to je oxymóron jako prase

Oxymóron (spojením oxys „ostrý“ + móros „tupý“), někdy též protimluv, je v lingvistice spojení slov, jejichž význam se navzájem vylučuje – např. „ohlušující ticho“, „svítání na západě“ (Otokar Březina). Při striktním výkladu použitých slov by oxymóron tvořilo logický spor, paradox. (wiki)

.

.

ono toho tam bude víc, ale už mě přestalo bavit se tím hnojem prohrabovat


Oni se mě snad snaží zničit svojí kreativností (odvozeno od slova kreatura?), jejich marketingový tým ty sračky plodí rychleji, než já je stačím zpracovávat. Tím, že jsem ještě rozšířil záběr na Stará myslivecká - Indie, tak už toho začíná být moc. Nade mnou asi brzo vyhrajou, opět zvítězí kvantita nad kvalitou.

.

.

Palírna U Zeleného stromu se pochlubila, že zájem o jejich whisky stále roste.

.

.


A pro Starou mysliveckou v Indii je i vlastní FB stránka - Stará Myslivecká India

Ale jejich přístup vůči Indii je teda opravdu ošklivý. Aby to nakonec nevzali v Indii jako urážku. Oni totiž v Indii vědí, jak se whisky správně a dobře vyrábí - viz třeba Amrut nebo Paul John.

.

.

na webu, na který odkazují - www.c2cimporters.com/home - žádnou jejich whisky ale nenajdete.
Ovšem zcela podvodně se tam v brožuře zařazují do kategorie whisky (neznám indické zákony, je tedy možné, že to co by v civilizovaném světě nemohlo být označeno jako whisky, tak v Indii může, ale stejně to považuji za záměrný podovod, protože ty ostatní opravdu whisky jsou) - smindia01.pdf (uloženo zde na WOL).

.

.

Ta jejich snaha svést se na vlně zájmu o whisky je spíše k pláči než k smíchu.

.

.

Ovšem pan Bartoška nám všem ukázal, jak správný "znalec" degustuje whisky.

Tak už chápu, kde dělám při recenzích chybu, že mi trvá to psaní tak dlouho. :)


Na Seznam.cz dali i svojí novou reklamu.
Už tam byli dříve, taky nic moc (ale ještě to nebylo na stoku), tohle už si své místo zasloužilo.

Jen odkaz ovšem na první pohled není výrazně označen jako reklama. :(

najdou se tam i další:

Tohle mi ze strany Seznam.cz připadá dost na hraně, protože to lidi můžou chápat nikoliv jako reklamu, ale jako informaci, které uvěří. V tomto případě jen budou pít špatnou "whisky" a maximálně si o světě whisky zkazí dojem. Když jde třeba o peníze a investování, tak je už je to horší a pro lidi s možnou větší ztrátou (mám pocit, že něco takového tam v podobném formátu taky bylo).

.

Na Yotube jsem našel další zajímavé video - Stará Myslivecká Žitná - Case study od ComtechCAN.

.

FB:

weby:

recenze zde na WOL: Stará myslivecká

na začátek stránky

text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 29.01.2023