Charakteristiky
Michael Jackson ve své knize (Whisky - Vše, co jste dosud nevěděli) hodnotí:
![obrázek není k dispozici](css/x.png) | Old Forester (50%): Barva: Naleštěná hluboká měděná. Aroma: Pestré, zralé ovoce, vanilka, anýz, máta, čokoládový krém. Tělo: Plné, smetanové. Chuť: Jablka a broskve, karamel, dub, náznak muškátového oříšku. Dokončení: Sladké, měkké ovoce, doznívá. |
Jim Murray ve své knize (Průvodce světem whisky (z roku 1997)) hodnotí:
| Jasně vítězí díky své hloubce a komplexnosti, je v bohaté míře obdařen stylem a lahodnou příchutí lékořice. Na trh přichází jako čtyřicetiprocentní a padesátiprocentní, přičemž první varianta je navzdory své poměrné lehkosti dostatečně ostrá a nasládlá a z druhé ční skutečně robustní chuť po něčem praženém. Obě jsou to prvotřídní, komplexní a ďábelsky dobré whisky. |
v knize Svět whisky hodnotí:
![Old Forester Kentucky Straight Bourbon Whisky 43%](thumbs/o/tn_oldforesterr01sw_jpg.jpg) | Old Forester Kentucky Straight Bourbon Whisky 43%: Komplexní vůně s výraznými květinovými tóny, vanilkou, kořením, pepřem, ovocem, čokoládou a mentolem. Plná a ovocná konzistence, ve které se žito a broskve přetlačují s karamelami, muškátovým oříškem a dubovým dřevem. Dokončení přináší další tóny žita, karamelu, lékořice a suchého dubu. |
![Old Forester Birthday Bourbon Kentucky Straight Bourbon Whisky 47%](thumbs/o/tn_oldforesterrbirthday01sw_jpg.jpg) | Old Forester Birthday Bourbon Kentucky Straight Bourbon Whisky 47%: Od září 2002 každoročně vychází ročníkový Old Forester na oslavu výročí narození George Garvina Browna. Verzi z roku 2007 vypálili na jaře 1994 a vydali jí pouze necelých 8500 lahví. Podle firmy Brown-Forman v sobě vyvažuje dva předchozí ročníky: 2005 byl těžký s příchutí skořice a koření, zatímco 2006 měl silnou příchuť máty. |
Marc A. Hoffmann ve své knize (Whisky - značky z celého světa (z roku 2007)) hodnotí:
![Old Forester 43%](thumbs/o/tn_oldforesterr01mh_jpg.jpg) | Old Forester 43%: Barva tmavě měděná. Má nádherně květinové aroma s typickou vůní žita. Whisky, která se na patře stále mění. Nejprve působí trochu suše, pak vystoupí sladkost toffee s příměsí pomerančů a v dalším okamžiku se projeví kukuřice a žito. V dozvuku je suchá a středně dlouhá s trochou dubu v závěru. |
![na začátek stránky](css/up.png)
text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 08.01.2022