značky
ochutnávky
aktuality

skotská whisky, irská whiskey, americký bourbon      jednosladová, obilná, míchaná i žitná whisky

» whisky » afrika 

  tisk textu

ONDJABA

Namibie

Ondjaba je namibijská whisky vyráběná v Erongo Mountain Winery.

Je označena jako triple grain - při výrobě jsou použity tři druhy obilí: kukuřice, pšenice a mahango (perlové proso), k sušení sladu je použit sloní trus.

V portfoliu majé dvě verze: Ondjaba Classic 46% a Ondjaba Gravino Cask Finish 46%, která je finishována v sudech po portském. Na láhvi je vyobrazený slon, abyste náhodou nezapomněli, jak byl slad sušen. První whisky byla na trhu představena v roce 2020.

Ondjaba Classic 46%Ondjaba Classic 46%Ondjaba Classic 46%Ondjaba Gravino Cask Finish 46%

.

Webové stránky výrobce:

FB:

WB:

na začátek stránky

Charakteristiky

Petr KomáreK (whiskyonline.cz):

Ondjaba Classic 46%Ondjaba Classic 46%:
Poznámky z ochutnávky vzorku v roce 2023:
Aroma je takové zvláštní, dřevito-zemitá ovocnost a taková spíše připálenost, připálené až trochu spálené ovoce. Je celkem jemné a v základu tam není nic, co by výrazně rušilo, ani nic, co by více zaujalo. V chuti je už nakouřenost znát, kouř z páleného něčeho a tím, že vím, z čeho, tak mám pocit, že si ten hořící sloní trus umím představit. Ale není to tak hrozné, jak to zní. V chuti se potkává sladkost s kyselostí a ještě s kořením, nepůsobí to moc kompaktně, ale úplně se to nebije. A blbě se to popisuje. V dokončení trochu ovoce, slámy a asi toho suchého sloního trusu.
Když o tom sloním trusu víte, tak ho najdete. Když o něm nevíte, tak vás nenapadne, je to taková ne moc zajímavá, trochu divně nakouřená whisky. Zajímavá jen tou Namibií a tím trusem. (22.10.2023)
66/100

Recenze na whisky.nethar.cz:

Ondjaba The Namibian Whiskey

Etiketa Ondjaba Classic 46%zadní Etiketa Ondjaba Classic 46%

na začátek stránky

text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 22.10.2023