značky
ochutnávky
aktuality

skotská whisky, irská whiskey, americký bourbon      jednosladová, obilná, míchaná i žitná whisky

» whisky » skotsko » single malt » campbeltown 

  tisk textu

KILKERRAN

text zatím není k dispozici...

na začátek stránky

Charakteristiky

Petr KomáreK (Whiskyonline.cz):

Kilkerran 12letý 46%Kilkerran 12letý 46%:
Poznámky z ochutnávky v roce 2019-WLP2019:
Aroma slané, probleskuje v něm sladkost, ovoce, celkem jemné. I přes slané aroma je v chuti sladký nástup, který ovšem padá do určité neutrality a nezajímavosti, zemitost, lesní mech, lehká dřevitá trpkost. Chybí jí vyzrálost do charakteru. Dokončení suché, trpké a nijaké. (2.11.2019-WLP2019)
Kilkerran Heavy Peated Batch#3 59,7%Kilkerran Heavy Peated Batch#3 59,7%
Poznámky z ochutnávky vzorku při online ochutnávce v roce 2021:
V aroma mi teda nesedla, já tam tedy cítím výrazný kravín, jsou tam i další, ale nedám je. V chuti překvapila svojí jemností, je tam cítit kouř s rašelinou, ale nemůžu se zbavit dojmu té chlévské mrvy, zvláště v závěru. Ovšem na chvléskou mrvu dobře pitelná, ale vzájemně se mi nesedli. (4.2.2021)
Kilkerran Heavy Peated Batch#3 59,7%V aroma začínám vonící nakouřenou rašelinou, postupně se mi mění ve spálenou, dále pak v hořící hnůj a začínám tam mít kravín a chlévskou mrvu. Mám tam za ní trochu dřeva, ovoce - jablka, ale ten hořící kravín mi tam dominuje nebo spíše dohořívající, čoud, spálenina, dohořívající hnůj. V chuti působí jemně, pomalu se zvedá, ukazuje lehkou sladkost, přidává nakouřenou rašelinu s nádechem čokolády, ale pak se mi tam vrátí dojem chlévské mrvy. V dokončení dřevo, ovoce - jablka, doznívající nakouřená rašelina. I když tam některé dojmy zní divně, tak byla celkem dobře pitelná, teď podruhé, už tam ten kravín nebyl tak výrazný (už nebyl ten prvek překvapení), myslím, že bych neměl problém si na ní zvyknout. (13.2.2021)
Kilkerran Heavily Peated Batch#5 57,7%Kilkerran Heavily Peated Batch#5 57,7%
Stručné poznámky z ochutnávky v roce 2022:
V aroma trochu spáleného kouře s nádechem venkova. V chuti zůstává kouř s lehkou spáleninou a furt mi tam lehce zůstává nádech venkova ovšem zakouřeného. V dokončení mi zůstává spálenina. (26.5.2022)
Kilkerran 8y Sherry Cask Matured Batch#6 58,1%Kilkerran 8y Sherry Cask Matured Batch#6 58,1%
Stručné poznámky z ochutnávky v roce 2022:
V aroma hutné, těžké sherry, těžké ovoce s tmavou čokoládou. V chuti klasika, čokoláda, ovoce, pomeranče, příjemné sherry, je znát síla. V dokončení doznívá čokoláda se sherry (ostatně s čím jiným). (26.5.2022)
Kilkerran 8y Port Cask Matured Batch#7 57,9%Kilkerran 8y Port Cask Matured Batch#7 57,9%
Stručné poznámky z ochutnávky v roce 2022:
V aroma jí pomohlo vydýchání, hutná tmavá čokoláda, hutné ovoce, hodně do tmavé čokolády. V chuti čokoláda s ovocem, příjemně hutné. Dlouho příjemně doznívá. (26.5.2022)

v knize Svět whisky hodnotí:

Kilkerran Work in Progress 6 Bourbon Matured 46%Kilkerran Work in Progress 6 Bourbon Matured 46%:
Voní po citronové trávě s trochou soli, kouře ze dřeva a zázvorového likéru. V jemné olejové konzistenci rozeznáváme chuť tropického ovoce s tóny ořechů a pikantního kouře, které vyschnou v lahodném dokončení.
Kilkerran Work in Progress 6 Sherry Matured 46%Kilkerran Work in Progress 6 Sherry Matured 46%:
Vůně je zpočátku ostrá, poněkud zemitá s tóny sherry, nové kůže a závanem chlóru. V řízné, kořeněné a mírně kouřové chuti se rozvinou prvky rozvařeného ovoce, hořké čokolády a sherry.

Recenze na webu O whisky & O svobodě:

Recenze na whisky.nethar.cz:

Kilkerran 8 yo CS

Kilkerran 9 yo Bourbon Wood - Work in Progress 5

Kilkerran 9 yo Sherry Wood - Work in Progress 5

Kilkerran 12 yo

Kilkerran 15 yo 2004 Bourbon Wood

Kilkerran 16 yo

Kilkerran Distillery Visitors 2018

Kilkerran Heavily Peated Batch 1

Kilkerran Work in Progress 3

Kilkerran Work in Progress 4

Kilkerran Work In Progress 6

Kilkerran Work In Progress 7 Bourbon

Kilkerran Work In Progress 7 Sherry

.

Webové stránky výrobce:

Webové stránky palírny:

na začátek stránky

text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 27.10.2022