značky
ochutnávky
aktuality

skotská whisky, irská whiskey, americký bourbon      jednosladová, obilná, míchaná i žitná whisky

» whisky » neurčeno 

  tisk textu

PETER S.

Na českém trhu se kolem roku 2000 objevila whisky pod názvem Peter S. Mnoho informací o ní není, ale shrnutí "pravděpodobně je to whisky a stojí cca 150,- Kč" řekne asi většinu. Jako výroce je uváděn Mülhoff, Pabst und Richarz GmbH z německého Elsflethu vyráběnou pro Berentzen Distillers.

Patří k lahvím, které netuším, kde se tu vzaly, objevil jsem je při úklidu a předtím, než je vyhodím, tak je risknu ochutnat a napsat k nim vyjádření.

Proč je na WOL i takováto whisky? Abyste se zamysleli nad tím co kupujete, za 150,- Kč (ani 200,-) opravdu nelze koupit ani přijatelnou blended whisky (o kvalitní nemluvě). Pokud se někdo chce seznámit s nápojem nazývaným whisky a začne touto značkou, tak se nelze divit, že má pro popis whisky dále pouze hanlivá slova a nikdy nepochopí, jak to někdo může pít.

Na trhu se objevila v několika variantách, přičemž tato je označena jako "whisky řezaná" a podle popisu obsahuje: kanadská whisky, Malt whisky, rafinovaný kvasný líh, karamelové barvivo, cukr, země původu: Německo.

Varianta s černou etiketou je nazvána Peter Scott (stejný styl etikety), je označena jako skotská whisky pravá - "Old Scotch Whisky Blended" a podle popisu obsahuje: skotská whisky, Malt whisky, skotská Grain whisky, karamelový cukr, voda, země původu: Skotsko. (opět Mülhoff, Pabst und Richarz GmbH z německého Elsflethu)

Později (cca 2005) se na trhu objevila whisky s označení PS Whisky, zda má něco společného s touto whisky, či zda ji nahrazuje nevím, ale je to asi celkem jedno.

Peter S. 40%

na začátek stránky

Charakteristiky

Petr KomáreK (Whiskyonline.cz):

Peter S. 40%Peter S. 40%:
Prázdný smrad levného chlastu s pozadím čistících prostředků. Nečuchatelné. A nepitelné, prázdné, nijaké a umělohmotným koncem. Fuj. (22.12.2019)
Etiketa Peter S. 40%zadní Etiketa Peter S. 40%

na začátek stránky

text: petr komárek | web: fafík | datum poslední úpravy textu: 22.12.2019